INHOUDELIJKE KENNIS EN PERSOONLIJKE AANPAK

Robert Bolenius 1-10-2015 20:04
Categorieën: Algemeen

Goede kandidaten; optimale mix tussen mens en bedrijf

Als recruiter valt het me in gesprekken steeds weer op: kandidaten geven aan het prettig te vinden dat ik ruim de tijd voor ze neem, een ‘open’ gesprek met ze voer en dat er iemand tegenover hen zit die verstand van zaken heeft. Opdrachtgevers zijn aangenaam verrast dat ik naast inhoudelijke kwalificaties vooral ook kijk of een persoon bij een bedrijf past.

Voor mij een vanzelfsprekendheid, maar in de praktijk blijkbaar niet. Juist deze aspecten zijn voor mij de reden geweest om, nu alweer zes jaar geleden, zelf als recruiter te starten.

Na bijna 20 jaar zelf actief te zijn geweest in o.a. sales en managementfuncties (van advertentie verkoper tot managing director) bij verschillende mediabedrijven (exploitanten en mediabureau) wilde ik mijn opgedane kennis en ervaring op een andere manier inzetten. En ik wilde graag met mensen werken.

Dat past prima in mijn huidige rol als recruiter. En omdat je moet doen waar je goed in bent, waar je enthousiast van wordt en energie van krijgt, betekent dit voor mij dat ik me richt op recruitment  | executive search voor sales, marketing en communicatiefuncties en dan vooral binnen de mediawereld. Een wereld die ik zelf door en door ken.

Door social media zoals onder andere Linkedin, Facebook, Instagram, allerlei ‘boards’, WhatsApp, skype etc. schiet persoonlijk contact er vaker bij in. En in recruitment draait het volgens mij nog steeds vooral om de persoon! Want hoe kun je de juiste kandidaat voor een bedrijf zoeken als je deze persoon niet eerst uitgebreid leert kennen?

Bedrijven willen de beste kandidaat. Maar dat is niet genoeg. Ze zoeken de persoon met de beste competenties die nodig zijn om de functie goed uit te voeren. Maar ook de kandidaat wiens persoonlijkheid past en die aansluit bij de cultuur en werkwijze van het bedrijf.

De optimale mix tussen mens en bedrijf kan naar mijn smaak alleen tot stand komen als je als recruiter zelf bij het bedrijf van de opdrachtgever op bezoek bent geweest en spreekt met de verantwoordelijke manager. En dus ook uitvoerig met de kandidaat spreekt. Bedrijven die het proces telefonisch ‘af’ willen doen, bereiken naar mijn smaak nooit de ideale match. Zo ook niet de kandidaten die willen dat ik hen cv voorleg zonder dat ik ze heb ontmoet.
Dus als u als opdrachtgever of kandidaat extra hulp kunt gebruiken van iemand die zelf uit de praktijk afkomstig is, en hecht u ook waarde aan een persoonlijke aanpak, dan help ik graag!

Mail me op robert@bolenius.net of liever, bel mij op 06-45969144. Neem anders ook gerust een kijkje op mijn website: www.bolenius.net www.otys.nl  

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af