​Baas over eigen identiteit

Klanten verwachten zowel online als in de winkel een ervaring die ze niet snel vergeten. “Je moet ze memorabele momenten bieden”, aldus Eugenio Cassiano, Chief Innovation Officer voor SAP Customer Experience. “Breng je klant in vervoering, of sterf.” Dat prikkelen doe je volgens de CIO niet door ze weer een mijn-omgeving aan te laten maken. Maar hoe dan wel?

Een mijn-omgeving bij je bank, verzekeraar, camping, internetprovider, telecomoperator, supermarkt... De gemiddelde Nederlander heeft er tientallen rondslingeren op internet, met bijna evenveel combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord voor de toegang tot die omgevingen. En voor iedere nieuwe mijn-omgeving moet de gebruiker weer gegevens afstaan die ergens in een database terechtkomen.

Een onhoudbare situatie, denkt Eugenio Cassiano. De innovatiebaas van SAP Customer Experience is voorstander van een ‘gedistribueerd identiteitssysteem’ dat de klant de controle geeft over zijn eigen identiteit. Het is de gedachte achter de ‘self-sovereign identity’. “De klant moet eigenaar zijn van zijn eigen identiteit, en zelf kunnen bepalen welke informatie hij met welke organisaties deelt.”

Web zonder wachtwoorden

Achter de schermen doet SAP onderzoek naar een decentraal identiteitssysteem dat zich kan ontwikkelen tot een ‘web zonder wachtwoorden’. Zo’n systeem laat klanten online een digitale identiteit aanmaken. Biometrische kenmerken zoals een vingerafdruk of irisscan worden gebruikt om de identiteit te verifiëren. De identiteit wordt vervolgens opgeslagen op een ‘node’ in een gedistribueerd netwerk. Dat kan het apparaat van de gebruiker zijn, of in een distributed ledger.

Deze aanpak heeft meerdere voordelen, zowel voor de klant als voor de dienstverlener. Tijdens de Executive Digital Exchange (EDX) in Amsterdam, een evenement georganiseerd door SAP en de Singularity University, stipte Cassiano er drie aan:

1. Veiliger door decentrale karakter

Databases met daarop de gegevens van duizenden klanten zijn een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Als ze zo’n database hacken, hebben ze de jackpot. Bij een gedecentraliseerd identiteitssysteem is er geen sprake van één jackpot. De informatie staat immers verspreid op een groot aantal vertrouwde ‘knooppunten’.

2. Gegevens op maat te delen

Klanten hebben volledig de controle over de eigen gegevens, en kunnen die zelfs voor een bepaalde periode beschikbaar stellen. Bijvoorbeeld ingeschreven voor een bootcamp? Dan kan de cursist ervoor kiezen om bepaalde (medische) gegevens alleen tijdens lestijden beschikbaar te stellen aan de instructeur.

“Met een self-sovereign identity bepaalt de klant zelf welk merk hij toegang geeft tot welke informatie”, licht Cassiano toe. “En dus kan hij er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen zijn geslacht en leeftijd te delen, en zijn naam achterwege te laten.” Gebruikers kunnen zuinig zijn met het vrijgegeven van hun persoonsgegevens. De identiteit van de gebruikers staat immers al onomstotelijk vast.

3. Basis voor optimale klantervaring

De klantervaring is steeds vaker afhankelijk van ecosystemen van samenwerkende bedrijven. Als voorbeeld geeft Cassiano de videostreamingservice die Apple nu in samenwerking met bedrijven als HBO, Showtime en Starz op de markt zet. En Airbnb dat de ambitie heeft om uiteindelijk een complete reiservaring te bieden.

“Het gaat steeds vaker om het aangaan van strategische samenwerkingen. Het ecosysteem van samenwerkende partijen bepaalt de klantervaring”, aldus Cassiano. “De vraag is dan wel: wie is de ‘eigenaar’ van de klant? Ik denk dat we steeds vaker gaan zien dat de klant zelf eigenaar is van zijn digitale identiteit.” Daar passen mijn-omgevingen volgens Cassiano niet bij, maar wel een gedistribueerd identiteitssysteem dat de klant baas maakt over zijn eigen identiteit.

Bron

Opdrachtgevers

Lukt het u niet de juiste sales, marketing, communicatie of media kandidaten te vinden? &Bolenius! is gespecialiseerd in het actief zoeken en vinden van de juiste kandidaten en zorgt ervoor dat u de juiste mensen op de juiste positie in uw organisatie krijgt. &Bolenius! staat voor een persoonlijke aanpak, relevante praktijkervaring, kwaliteit, tijdwinst, gemak en kostenbesparing.

Opdrachtgevers

Kandidaten

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging op het gebied van (online) sales, marketing, communicatie of media? Wij helpen je graag bij je zoektocht naar een nieuwe passende baan! Bij ons staat persoonlijke interesse en aandacht voorop! Goede bemiddeling blijft tenslotte ‘mensenwerk’. Lees hier meer over onze werkwijze en hoe we je kunnen helpen.

Kandidaten

&Bolenius!

Met ruim 18 jaar praktijkervaring in sales- en managementfuncties in de mediabranche en ruim 10 jaar recruitmentervaring zijn wij in staat ons optimaal in te leven in onze opdrachtgevers en kandidaten. Snappen wat een bedrijf nodig heeft. We snappen waar kandidaten tegenaan lopen, welke verwachtingen ze hebben en welke ambities er zijn. We hebben aan ‘één’ woord genoeg.

&Bolenius!

Referenties

Roel Willemsen

Sales Director OMS/Talpa Media Solutions

"De afgelopen jaren heeft Robert meerdere kandidaten succesvol bij OMS geplaatst. Een aantal factoren vormen mijns inziens de basis voor zijn hoge plaatsingspercentage. Hij kent onze organisatiecultuur en vraagt bij het plaatsen van een vacature altijd door op zowel inhoudelijke als persoonlijke kenmerken waar de kandidaat aan moet voldoen. Hij bewijst keer op keer dat hij daar geschikte kandidaten tegenover kan stellen, waarbij kwaliteit boven kwantiteit staat. Ook na het afronden van een plaatsing hebben we frequent contact over de ontwikkeling van ‘zijn mensen’ en die oprechte interesse kenmerkt de stijl van Robert die ik zeer waardeer".

Lees meer referenties van opdrachtgevers

Mariska van de Riet - de Jong

HR Manager/ PA at M2Media

"Robert is één van de enige bureaus waar M2Media nog mee samenwerkt. Dit komt vooral door de persoonlijke benadering van Robert. Hij benadert en spreekt alle kandidaten persoonlijk en weet precies welk DNA onze medewerkers nodig hebben. Hij verdiept zich in het bedrijf waarvoor hij selecteert!
Elke vacature wordt persoonlijk besproken, zowel inhoudelijk als persoonlijke eigenschappen die gewenst zijn. Hierbij is Robert kritisch, denkt mee en levert uiteindelijk alleen kwalitatieve kandidaten aan.
Naast het voorstellen van de juiste kandidaten weet Robert ook veel over het medialandschap".

Lees meer referenties van opdrachtgevers

Matthijs Roumen

Strategy Director at M2Media

“Precies in de tijd dat ik latent-zoekend was naar nieuw werk, werd ik benaderd door Robert. De geluksvogel. In eerste instantie was ik sceptisch over zijn voorstel bij een (voor mij onbekend) bureau. Zijn enthousiasme en bevlogenheid hebben ervoor gezorgd dat mijn aversie tegen recruiters zijn omgebogen in een luisterend oor – wat is nou dat bureau waar hij zo enthousiast over is? En waar komt zijn enthousiasme nou toch vandaan? Zijn jarenlange ervaring in de marketing- en reclamewereld hebben daar zeker positief aan bijgedragen. En ervoor gezorgd dat ik nu met volle tevredenheid bij een nieuwe werkgever zit. Aanrader, die Robert”!

Lees meer kandidaat referenties

Isaac Diepenhorst

Account Director & Partner Blauw Gras

“Mijn ervaring met Robert als recruiter is uitstekend te noemen. Bij het selecteren van kandidaten schiet hij niet met hagel, maar hanteert een persoonlijke aanpak en doet zijn huiswerk. Dit heeft mij zeer waardevolle gesprekken en zelfs business opgeleverd. Hij is wat je noemt een verbinder en kiest de kwalitatieve route”.

Lees meer kandidaat referenties

Atala Asberg

Accountmanager OMS/Talpa Media Solutions 

“Robert is erg goed in het omschrijven van personen, zelfs al heeft hij diegene slechts één keer gezien. Ik zou Robert omschrijven als een gedreven, vriendelijke recruiter met een groot media netwerk. Tijdens onze kennismaking viel mij op dat Robert goed kon luisteren en zo ook de juiste vragen kon stellen. Door zijn talent voor het inschatten van mensen en zijn mediakennis kan hij goed de match maken tussen bedrijf en kandidaat. Hij denkt met je mee en support je in alle zakelijke beslissingen. Na een lange tijd elkaar niet gesproken te hebben heeft hij mij benaderd voor een potentiële baan... en nu ik heb een super baan in de media wereld!”

Lees meer kandidaat referenties

Giovanni van Lunenburg

Managing Partner at Triade Media

"Robert is in staat perfect aan te voelen wat de ideale match is tussen kandidaat en opdrachtgever. Hierdoor verloopt het totale proces zeer soepel en efficiënt en ontvangen wij alleen kandidaten die echt relevant zijn (Robert is dus geen ‘CV-schuiver’). Daarnaast is Robert punctueel, komt afspraken na en ook nog eens een zeer prettig persoon om mee te werken".

Lees meer referenties van opdrachtgevers

Selectie vacatures
inAmsterdam
inAmsterdam
inAmsterdam
Get social!
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg ons op:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Contactformulier
Contactgegevens

&Bolenius!
recruitment | executive search

Wisseloord Area
Mozartlaan 25
1217 CM Hilversum
Nederland

Mobiel: +31 6 45969144
E-mail: robert@bolenius.net
Website: www.bolenius.net