Tips voor een professioneel Linkedin profiel

Door: Robert Bolenius 4-12-2017

Categorie├źn
:
Linkedin,

Tips voor een professioneel Linkedin profiel


Wat er ook over Linkedin wordt gezegd, het is nog steeds het grootste zakelijk social network ter wereld met 500.000.000 profielen. Er melden zich 2 nieuwe leden per seconde aan! In Nederland en Belgie telt Linkedin imiddels 7 miljoen profielen. Kortom Linkedin is een belangrijk netwerk. Ook voor recruiters!

Professioneel profiel

Het is dus relevant is om ervoor te zorgen dat je een goed en professioneel profiel hebt. Hierbij enkele tips die je helpen je profiel zo professioneel mogelijk in te richten.

1). Foto. Hoe clich├ę ook, zorg op je profiel voor een professionele foto! Dus geen vakantiefoto, sportfoto o.i.d. En geen oude foto van 4 jaar geleden maar een recente foto! Een profiel met een foto wordt minimaal 10 x beter bekeken.

2). Headline. Beschrijf in de headline (stukje tekst onder je naam) duidelijk wat je doet, wat je specialisme is.
'Custom'URL. Het is verstandig je standaard Linkedin URL te personaliseren. Het verhoogt namelijk je vindbaarheid op Linkedin en in zoekmachines. Click aan de rechterkant van je profiel op het kopje: 'edit public profile & URL'. Daarna kun je rechtsbovenaan de pagina op het potloodtekentje clicken en je url personaliseren.

3). Contact gegevens. Vul je contactgegevens in zoals bijvoorbeeld je persoonlijke e-mailadres maar eventueel ook je zakelijke e-mailadres, gsm nummer en eventuele links.

4.) Samenvatting. De samenvatting is een belangrijk onderdeel van je profiel! Het biedt de kans om vertrouwen te wekken. Je kunt hier kort ingaan op je 'skills' en je persoonlijkheid.

5). Werkervaring. Vul je werkervaring in. Geef in ieder geval aan wat voor functie je had en bij welk bedrijf. Wat waren je verantwoordelijkheden en welke resultaten heb je behaald.

6). Skills. Je kunt maximaal 50 skills aan je profiel toevoegen. Het is nuttig de skills zelf aan te maken i.p.v. dat iemand anders je 'endorsed' voor een skill waar je misschien niet blij mee bent.

7)  Aanbevelingen. Zorg op je profiel voor minimaal 3 aanbevelingen. Het is altijd beter en interessanter iemand anders iets over je werk en prestaties te laten vertellen.

In de video hierboven wordt ook nog even kort en krachtig visueel uitgelegd hoe je je profiel verbetert!

Tot slot:

Op je profiel kun je ook aangeven of je open staat voor nieuwe mogelijkheden (Open to New Opportunities). Hiermee kun je recruiters laten weten dat je open staat voor je een nieuwe uitdaging. Wil je weten hoe je deze feature aanzet? Lees dan ook mijn post: Laat recruiters weten dat je beschikbaar bent.

Heb je nog vragen? Laat het me dan gerust weten.

Veel succes